onsdag 12 januari 2011

Ella upprörd när lillasysters julklapp var borta!!


I natt har Ella sovit hos lilla morfar, så mysigt, de har byggt snökoja och fikat i sitt nybygge!

Du, Livia, har säkert sett dom idag när de har skrattat och busat, önskar så att du också hade fått vara med!! Morfar bor endast två hus ifrån Livias plats på kyrkogården så Ella bad morfar att hon skulle få gå dit själv idag, Ella har blivit så stor och vill känna sig så också och ber ofta om att få utmana sig själv.

Sagt och gjort, Ella gick till sin syster på kyrkogården, efter en kort stund skrek hon på morfar att han skulle skynda sig och komma. "Någon har nämligen knyckt lillasysters julklapp", skriker Ella upprört. Morfar och Ella letar i snön efter Livias julklapp men hittar ingen. Ella är ledsen och när de går ifrån kyrkogården tittar hon i soptunnan och DÄR LIGGER DEN!! Morfar förstår nog kanske redan från början vad som hänt med Livias julklapp och när de dessutom hittar kartongen i papperskorgen försöker han att förklara för Ella att mamma och pappa har nog tagit bort julklappen nu när julen är över "Ella, innehållet i julklappen ligger säkert hemma hos er", säger morfar. Men Ella tror honom inte och ska prompt plocka upp kartongen och ta med hem. När vi några timmar senare kommer till morfar är hon upprörd när hon ska berätta vad som hänt och hon blir inte mindre upprörd när jag berättar att det är jag som tagit bort systers paket. Nu har vi kommit överens om att hon ska få ta hand om innehållet, världens sötaste röd liten virkad hund (en vän gav den till Livia strax innan hon dog så vi hann inte ens öppna den, så det passade så bra att hon istället fick den som julklapp).

Så nu vet du, Livia, att din lilla söta röda hund är i tryggt förvar hos storasyster. Jag tror att du Livia skrattade åt storasyster när hon for runt på kyrkogården i jakt på din lilla hund. Du, Livia, fick spela henne ett spratt, ett spratt för alla de hon spelade för dig. Minns du när hon sprang omkring och du låg i mitt knä, du försökte att hålla koll på henne genom att vända huvudet hit och dit i jakt på att få se din roliga, busiga Ella Bella. Varje gång du lyckades hitta Ella Bella Bus med blicken så hoppade hon vidare.

Vi önskar så att vi fått se er underbara systrar tillsammans mer. Ni var så fina tillsammans!! 

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Dina flickor är så otroligt söta tillsammans! Ella verkar vara en riktigt fin och omtänksam storasyster. Så sorgligt att hon inte fick ta hand om sin lillasyster längre tid :-(
Kramar

Sandra sa...

Så söta de är. Så omtänksam hon är Ella.